Свидетелство от Мария Василева за изцеление на сина ни Божидар от дислексия

  386
  Свидетелства за божия слава

  Свидетелство от Мария Василева за изцеление на сина ниБожидар Йорданов Славчев от Дислексия, изпратено до П-р Пламен Петров

  В момента синът ми Божидар е на 8г. и 3мес. Той проговори на около 3 г. /казаха ми, че говорните умения не са свързани с умствените възможности/, но не говореше добре и по-късно. Започнахме работа с логопед като стана на 5г. и 6 мес. След около 1 година работа с нея, нямаше кой знае какъв напредък. В началото на 1 клас /тогава той беше на 7г. и 9 мес./, логопедката каза, че има някакви съмнения за детето, а именно, че е болен от дислексия. /За тези, които не знаят какво е дислексия, ще кажа, че ако не знаеш, че детето е с дислексия, ще си помислиш, че е бавноразвиващо се/.

  И така Божидар тръгна в 1 клас и започна едно ходене по мъките… Другите деца учат и пишат домашните си за около 1-2 часа, а ние пишем домашни по 5-6 часа./ Миналата година бях по майчинство и имах възможност да му отделям по толкова време/.

  С няколко думи – четеше доста бавно и то по букви, а не на срички, а при по-дългите думи или изречения забравяше, както думата, така и началото на изречението. А за писането какво да ви кажа – сам не можеше да напише и една дума /освен мама и баба/, пишеше само съгласни букви, гласните ги пропускаше и нищо не се четеше.

  По съвет на друга моя позната логопедка ходихме до София – Медицинска академия, за да видим дали детето има умствено изоставане – нямаше, Слава на Бога!

  Попълвахме по Интернет тест за наличие на дислексия и от общо 12 въпроса, Божидар отговаряше с „да” на 8 от тях. И така на 3 юни – веднага след края на учебната година отидохме в Русе в центъра по дислексия на коригираща програма. Въпреки големите очаквания имаше малко подобрение, а специалистката /по дислексия/ не ни даде надежди за скорошно оправяне.

  И така Божидар започна 2 клас, а аз започнах работа /работя като учител по математика в същото училище/. С мъжа ми искахме синът ни Божидар да повтори 1 клас, за целта говорихме и с директорката на училището и с инспекторката от РИО–Монтана, но и от двете места категорично ни отказаха. /По закон не може да се повтаря до 4 клас/.

  Времето си минаваше и нямаше промяна. Ние със съпруга ми, както и в групата, а и с всички наши вярващи приятели сме се молили за изцеление на Божидар, но отговор нямаше. Също така гледахме Вашите предавания всеки четвъртък по Интернет и се молехме заедно с Вас с молитва на вяра за изцеление на нашия син.

  Някъде около Рождество имаше един клип като част от проповед озаглавен „Молитва за вяра”, който много ме докосна. Аз го гледах няколко последователни вечери и всеки път повтарях молитвата, с която Вие се молите и добавях и моя за изцеление на сина ми. http://cross.tv/110497

  И чудото се случи. Синът ми е изцелен!!! Слава на Бога!

  Започнаме януари и на контролните и изпитванията Божидар започна да получава 5 и 6. Направо невероятно! Таблицата за умножение /за която специалистката от Русе ми беше казала, че едва ли тази година ще научи таблицата до 5/ вече я знае до 5 /до там са в момента/. Вече чете доста по-добре и не забравя началото на по-дългите думи или изреченията. А за писането – вече пише цели думи, които се четат, пропуска само буквата „ъ”, засега.

  Слава да бъде на нашия Господ и Спасител Исус Христос!!!

  Благословени да сте и Вие със съпругата си, за да може да послужите на още много хора!

  Моля се всеки ден за вас двамата и за служението ви и очаквам да започнете да се движите в служение на чудеса /Бог така ми каза/.

  Пасторе, искам да Ви насърча, че свидетелствата не са само 26 за м. февруари /както споменахте, доколкото си спомням/, а са сигурно много повече. Както и при нас, свидетелството е от м. декември миналата година, а чак сега го написах и публикувам в Интернет. Предполагам,че има много повече изцеления и освобождения, но хората не сядат да го изразят писмено. Така, че искам да Ви насърча, че служението Ви има много плодове. Слава да бъде на Бога!!!